Menu

Fjellfauna

På tur i Skåbuområdet møter du fjelldyrene og fuglene, som kongeørn og falk. Du hører orrfuglen spille om morgenen ved hytta og hører slagene av røya som letter i fjellbjørkeskogen. Se albumet med dyr og fugler i Skåbuområdet.

Første del av naturprogrammet under har Arne Nævra filmet i Skåbu. Her kan du se elger som krysser ei elv. To ganger i året går det som trolig er Nord-Europas største elgtrekk gjennom Skåbuområdet, slik det har gjort i tusener av år. Norges eldste funn etter elgjakt er lokalisert ved innsjøen Olstappen, der steinaldermenneskene jaktet for 10 000 år siden. Skåbu er et stille, rolig sted, der det er stor sjanse for å møte mange dyr, like utenfor døra di eller på tur. Mange av de andre dyrene i NRK-programmet kan du også se i Skåbu, blant andre hjort, orrfugl og kongeørn. Det går heller ikke lenge mellom hver gang ulv og bjørn blir observert i Skåbuområdet. Under NRK-prgrammet ligger et videopptak Sjur Sande har gjort av jerv.https://tv.nrk.no/program/DVNA52003115/norges-villmarker-skogen#t=3m46s

Media

Mer i denne kategorien « Fjellflora

Adresse:

Skåbu Tradisjonsbygg AS
Skåbuvegen 2660
2643 Skåbu
Norge

Epost:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon:

+ 47 61 29 55 94
+ 47 92 60 51 01

logo godkjent for ansvarsrett

Følg oss på sosiale medier:

 

Facebook Skåbu Tradisjonsbygg

Google+ Skåbu Fjellgrend