Menu
Artikkel i Dagbladet-vedlegg 21.09.2017 Foto: Eivind Andreassen Tekst: Anne Mari Lo

Artikkel i Dagbladet-vedlegg 21.09.2017

Intervju med forfatter Lene Julsen i temaavisen "livet på hytta", et vedlegg til Dagbladet, 21. september 2017. 

Artikkelteksten kan du lese her: 


Lene Julsen er den strålende forfatteren bak «Naturmannen og jeg», som kom ut i år. Den urkomiske boka passer ypperlig å lese på hytta. Hun skriver om byjenta som falt for mannen, hytta hans og den ville, vakre Skåbunaturen. Vittig og gjenkjennbart beretter Lene om sammenstøtene hjemme i byen, og om fjellene som trekker Naturmannen bort fra henne.


Randoneeski og stisykling


I Skåbu bestiger Naturmannen toppene og kjører ned igjen på randoneeski. Han elsker turene til Jotunheimtindene. Lene er også blitt glad i naturen.

- Skåbu er et eldorado for stisykling, sier hun lidenskapelig. Hun går turer til fots eller i de køfrie skiløypene 1000 moh. Tilbake på hytta skriver hun drivende godt i bare superundertøyet.

 
Stille ro

Boka har også alvorlige sider, der Lene forteller bunnløst ærlig om hvordan hun ladet seg opp igjen på hytta. Etter å ha gått helt tom. Imens gikk mannen utallige mil med Naturbarnet deres i pulk. I ren og klar luft. Lene kom sterkt tilbake. Best skriver hun i Skåbu.

- Stillhet. Ro. Her får jeg ikke for mange inntrykk utenfra. Jeg opplever renselse. Nullstiller den kreative hjernen min.

Flere kunstnere arbeider i Skåbu. Mange andre jobber også på hytta; mer effektivt og uforstyrret, med gode pauser i naturen.

- Hvordan skiller Skåbu seg fra andre hyttesteder?

- Skåbu har autentisitet. Dere har ikke falt for fristelsen til å kommersialisere stedet, slår Lene fast, før hun utbryter: – Nei til alpinanlegg!

Det er ingen planer om alpinanlegg her. De som er ute etter høy partyfaktor bør heller ikke bygge hytte i Skåbu. Peer Gynt på Gålå er derimot nær.

 
Underordnet naturen

Skåbu Fjellgrend verner om naturen mellom hyttene. Med naturens egne farger går de stilrene hyttene i ett med fjellandskapet.

Lene Julsen og familien er blitt en naturlig del av Skåbu. Som mange andre hyttefolk, har de glidd inn blant de fastboende i den ekte fjellbygda. I høstferien kan alle bryne seg på hverandre under Skåbu Fjellmaraton. Barna løper sin egen runde.Du kan også lese artikkelen på: http://www.reiseogfritid.no/hytteliv/vilt-og-vakkert-i-skaabu

 
Mer i denne kategorien « Overvintra utemøbler

Adresse:

Skåbu Tradisjonsbygg AS
Skåbuvegen 2660
2643 Skåbu
Norge

Epost:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon:

+ 47 61 29 55 94
+ 47 92 60 51 01

logo godkjent for ansvarsrett

Følg oss på sosiale medier:

 

Facebook Skåbu Tradisjonsbygg

Google+ Skåbu Fjellgrend